måndag 31 januari 2011

Söndagspromenad på sjön!

Hej Mina bloggvänner!

Söndagens eftermiddag bjöd på solsken! Det har inte hänt så ofta här i Skaraborg. Traktormannen och jag åkte till stranden mest av en slump. När vi såg att det var gott om folk som åkte längdskridskor och isjakt och pimplade kände vi att det nog var tjockt nog för att vi skulle våga ge oss ut.



Nu är vi i närheten av kanothuset. Sommarkvällar hörs ett svagt plaskande av paddlar som sakta doppas i vattnet. Inte många månader kvar.



Sjön låg slät. Endast på några ställen kunde man skåda de här vackra formationerna. Vi hör isen knaka och bubbla under oss. Hisnande känsla!



Insvepta i Stars & Stripes satt dessa ungdomar och kuttrade i solskenet.


Flera var det som pimplade. Hålen skvallrade om hur djup isen var. Såg inte några fiskar ligga på isen. Så någon större fiskelycka var det nog inte idag. Mest lycka för fisken som slapp hamna i stekpannan








Min ballerina har fått plats intill Lladaro-damen. Visst är de ljuvliga? Står högt upp pga min kattunge som gillar att vara på både bord och i fönster.



Här är hon i tvättkorgen. Varmt och mysigt :-)

Min yngsta Moster B-M har blivit pensionär. Fyller idag. Detta kort är till henne. Baksidan är fylld med ord att njuta av.

Om jag stickat?? Jodå. Har stickat tofflor som kommer i butiken i veckan tänkte jag. Å så har jag köpt bebisgarn. Å så har jag gjort färdigt halvvantarna med får. Å så har jag sneglat på de halvfärdiga muddarna som jag inte bestämt motiv till än.

I morgon är det stickkafé på Emmas. Måste hinna fixa klinkers också. Å gå på bokrea. Ifall de har trädgårdsböcker.

Ha en riktigt skön natt!

/YvvePyvve

fredag 28 januari 2011

Symaskinen går het!

Hej Vänner!
Den här veckan gick i ett huj! Å ljusare för varje dag. Tänker var dag att jag ska hinna gå en promenad innan det mörknar. Men så är det ju allt som ska fixas på vägen hem. Men nästa vecka....


Förra veckan sydde jag några sminkväskor. De kommer i butiken så snart de är fotade. Det här var den första. Den blev lite för liten så den behåller jag själv. Tetra är en fenomenal modell. Det får plats mycket mer än man kan ana.


Dessa läckra pulsvärmare är till butiken.
Stickade i fint spetsmönster.


Basker med tillhörande halstub är också till butiken.
Nu börjar det bli så mycket att jag snart vågar öppna den :-)








Så här ser det ut uppifrån.
Härlig färgkombination.


Här håller jag på att sy mej en tunika / kort klänning. Den blev klar i lördags men är inte fotad än. Inte till butiken alltså. Kika noga så ser ni katten bakom symaskinen. Hon låg där och sov hela tiden jag sydde :-)


Sen var jag ju bara sååå tvungen att ta en liiiten sväng på Second Hand. Å se vilka söta små fynd jag hade med hem.

Nu är båda vindkraftverken färdigbyggda. Jo, fast alla kablar var ju inte på plats förstås. I mars ska det snurra!

Ha en riktigt fin fredagskväll!

/YvvePyvve

fredag 21 januari 2011

En vanlig grå dag!

Hej!

Det här är en alldeles vanlig grå dag. Den mesta snön är borta. Inte högarna förstås. Men det andra. Det är grått och ruggigt. Försöker baka limpor med de vill inte jäsa. För kallt i köket kanske. Tänker tillbaka på Trettonhelgen.


Då var vi hos Mammis och vi hade en trevlig dag med Mostrar och Morbröder. De här tunnbrödskorgarna var helt underbara. Räkor och annat gott inuti. Hur hon fått dem runda? Jo, värmde dem och la över ett glas. De fick en sån där härlig, mustig smak av att värmas.


Desserten var hur mumsig som helst. Chokladmousse. Dessertglasen har jag köpt :-) Tur att jag köpte så många nu när familjen bara växer. Kameran vill ställa in sig på Tomten. Men ni kan nog ana hur god den var.


De flesta tomtar har packats ner i sina kartonger igen. Istället kom min blå samling fram. Älskar de här blå-grå figurerna. Brukar var i ett stort fönster annars. Men med kattungen så är det för riskabelt. Damerna är riktiga Lladaro som Mammis köpt vi Medelhavet. De små är second-hand-fynd. Boken är en julklapp. Bläddrar och njuter men har ännu inte bakat något.


Härligt att få köpa de första fina tulpanerna. Peter på Blomman's hade många olika färger och det var svårt att välja. Men rosa fick det bli. Ljuvligt!

Traktormannen ligger i sängen och snarkar. Feber. Har sovit i flera timmar. Och det är myyyycket olikt honom. Ska se om limporna har jäst något. Kanske göra lite mat. Och sen fortsätta med allt det där andra jag skulle göra.

Ha en fin dag!

/YvvePyvve

tisdag 18 januari 2011

Måla, måla, måla å så en gång till!

Hej alla!
Om ni undrar var jag är så har jag målat. Många gånger. Inte lätt när man ska försöka täcka en panel som är lackad för över 20 år sedan. Men med fyra lager vitbets blev det precis så som jag tänkt mig. Inte för glansigt. Med en viss struktur. Men ändå avtorkbart.


Så här ser första strykningen ut.


Nu är jag på andra strykningen.


Kort i rocken som jag är så uppfann jag långpenseln. Gick mycket bra och jag kunde ta låååånga tag så inte penseldragen skulle synas.


Jodå. Traktormannen tog sig lite tid att måla. Här har vi satt upp en sorts väv med småttigt blommönster. Hujeda för att få den mönsterpassningen att gå ihop. Pilligt. Men det gick. Dotter A och hennes fästman K tapetserade hela sin tvättstuga på halva tiden som vi tapetserade det här rummet som var mindre. På lunchen ringde de och frågade om vi var klara.... för det var dom.


Här ser ni väven till höger omålad och till vänster målad. Efter två strykningar var den som jag ville. Gräddvit. Mjuk. Behaglig.


Kissemiss som fortfarande inte fått något namn var med hela tiden och hade alltid någon lite färgfläck i pälsen. Hugga i sladdar är ju också kul.

Jag har sytt lite till min butik också. Fast inte hunnit fota än. Jo hunnit. Men det är roligare att fota utomhus. Så håll ut kära vänner!

Ha en fin kväll, nu väntar kvällsfikat på mig!

/YvvePyvve

onsdag 5 januari 2011

Fläsklägg och Big Verona!


Idag var jag så där effektiv som jag önskar jag kan vara alla dagar. Direkt efter att ha läst morgontidningen i sängen (jo, jag har semester fortfarande :-D ) så kokade jag upp fläskläggarna och startade tvättmaskinen. Medans jag gick och njöt av den vackra naturen kändes det så bra att gryta och tvätt klarade sig alldeles utmärkt själva och samtidigt kunde jag gå här och njuta. Härlig känsla. Kanske ett tecken på att stressen börjar släppa? Väl hemma ägnade jag en timma åt snöskottning. Jodå, Traktormannen har en fiiiin lastmaskin. Och den använder han flitigt. MEN den skottar inte kökstrappan och inte ytan framför växthusets dörr eller orangeriets dörr eller redskapsbodens dörr eller .... Däremot lägger lastmaskinen en jämn och fin vall framför alla "mina" dörrar. Om jag inte är uppmärksam på detta så blir vallarna håååårda och isiga. Japp. Det var vad som hänt. Så fram med redskap. Snösläde förslog inte alls. En spackelspade. Tja, det dög bra till kökstrappan. En grusskyffel. Bra att hugga loss det som satt fast närmast dörrkarmen. Efter en timmas slit var jag genomsvett och kände mig mycket nöjd. Styrketräning utan att behöva gå till en tråkig träningslokal. Tackar, tackar!

Nyduschad och fräsch gick jag ut och tog kort på ett avslutat projekt. Min polo i Big Verona. Kan inte kalla det för UFO för jag påbörjade den i somras. Har tagit lite tid bara för att det kom så mycket annat roligt emellan. Garnet köpte jag i en butik på Kålland i Vänern. Ett gammalt missionshus eller möjligen skolhus. Där fanns garn från golv till tak. För den som inte känner panik i trånga utrymmen så kan jag rekommendera denna. Men jag själv? Aldrig mer! En gång räcker!


På eftermiddagen var jag barnvakt åt mina gullungar. Guttisen fyllde ju ett år på Nyårsdagen och snart går han alldeles själv. Diskskåpet är ju alltid intressant.




Här ser ni Minna när hon väntar på Tomten.

Ha en fin Trettondagsafton!

/YvvePyvve

tisdag 4 januari 2011

Tävling hos Zinkhjärtat

http://zinkhj
Fram till 12 januari har Zinkhjärtat tävling. Detta fina hjärta som är sytt av hennes brudklänning är priset. Jag skulle gärna vilja ha det :-)

/YvvePyvve

måndag 3 januari 2011

Födelsedagstårta!


Nu har Gutta blivit ordentligt gratulerad av hela tjocka släkten! Tårtan gillade han också. Jordgubbar emellan.






Mammisen brukar köpa en tomte till min samling och även så detta år!



Slipovern har Mamma stickat. Fast hon ville inte ha den. Jag virkade på picotmuschar i ett lite luddigt garn och vips... blev den mycket bättre. Vem vet? Hon kanske vill ha tillbaka den nu :-)


Äntligen är koftan färdig och faktiskt redan använd. Jag hade den på Nyår med en vit t-tröja under. Kändes bra. Kom ihåg att jag behövde köpa mig nya beige jeans. Bruna till blir bara föööör mycket brunt. Dags att shoppa alltså :-)


Hittade in till  Vit som snö och när jag såg hennes ljuva dekorationer kände jag att jag bara måste göra något nytt i köket. Så det blev detta. Taklökarna hade överlevt både minus och torka i orangeriet. Tomten, den nya. Å så ljuset jag gjorde innan jul.

Ha en fin kväll!

/YvvePyvve

söndag 2 januari 2011

Guttisen firar sin första födelsedag!

I går var han ett helt år. Vårt andra barnbarn Gutta. Född på Nyårsdagens morgon. Inte världens bästa dag. Fast bättre än tredje advent då jag själv är född. Mycket annat som pockar på. Fast det vet ni ju. Nu äntligen kan jag visa foton på det jag gjort till honom för hans Mamma är i köket och förbereder kött och potatisgratäng just nu och hinner inte blogga, hoppas jag :-)






Ankan är till Gutta och fåret till Syrran Minna. Båda är stickade från boken Sticka mjuka djur av Jan Bird. Katten Maja var såklart nyfiken på fåret :-)


Detta paket fick Nyårsaftonens värdinna. Stämplar är så roliga och dekorativa att använda :)

Har varit på promenad  nu på morgonen. Träffade granne B och pratade om dittan och dattan och faktiskt att solen är framme idag. Bara några minusgrader. Dags att göra sig ordning för fest!!

Ha en fin söndag!

/YvvePyvve

lördag 1 januari 2011

Nyårsdagen = latdagen


Detta är en av årets skönaste dagar! Jag låter det gamla året lägga sig och det nya får komma så sakta. Känner mig så där lagom avslappnad. Sovmorgon. Skinkmacka. Jodå. Ugnsbakade en nyårsskinka med örtgriljering. Körvel och kummin. Jättegott! Så har jag avslutat ytterligare ett sticke.


Guttisen fyller ett år idag men firar i morgon. Har slått in hans paket. Åsså ett till syrran också såklart. Blev klart häromdagen. Två gosedjur klara. Jippi! Lekdressen på bilden fick Gutta i julklapp.

Nyårskvällen var sådär skön och härligt som man önskar sig. Vi är tre par som träffats hos Familjen J i minst 25 nyårsaftnar. En lång period med sammanlagt sju barn och massor av raketer. Numera vi vuxna och inga raketer. Det räcker gott med de som syns och hörs utanför. God mat à la Italien. Salami, rökt lamm, soltorkade tomater, fetaost, rött vin. Mmmm.

Vid tolvslaget var det nollgradigt. Det droppade från taken och man såg nästan hur snötäcket minskade. Idag har solen skinit och det har varit riktigt vackert. Hann inte gå promenad men det gör inget. Gosedjuren blev klara i alla fall. Nu känns det mer avslappnat. Hinner gå i morgon.



Tänkte visa bild från vindkraftverket som håller på att byggas. Det var tänkt att vi skulle få se när de lyfte upp den men det blåste för mycket. Och det är väl det vi önskade när vi valde stället att bygga på.

Ha en fin kväll! Nu vill familjen ha mat igen :-)