söndag 27 februari 2011

Jag lägger pannan i djupa veck!

Jovisst vet jag att min dator har PhotoShop. Förstår att det går att göra en hel del där. Snygga saker. Fiffiga saker. Hittade den ganska lätt. Men uj så mycket det fanns att välja på. Jag vet ju vad jag vill göra. Men inte fanns det en knapp för det. Hjärnan på högvarv ifall någon viskat något i mitt öra någon gång och mina hjärnceller uppfattat det hela. Men icke då.

En funktion hittade jag dock. Sudda ut namn. Nej den heter inte så. Men det är syftet med den. Så nu mina vänner får ni se grattiskortet som Svägerska K fick när hon fyllde "25". Nu är de små grå trötta och vill inte vara med mer. Så jag ger upp för dagen och kilar iväg till Trädgårdskafét istället. Där pratar vi blommor och trädgård och ingen nämner ordet pixlar eller högdagrar. Jag tar givetvis med mig sticket. Har hunnit rätt så långt. Kan avslöja att det är något till Dotter S. Men inte mer. Om några veckor styr vi kosan mot Oslo och ska bo i deras nyinredda hem. Det ska bli mysigt :-)

Ha en fin söndagskväll!

/YvvePyvve

fredag 25 februari 2011

Snart har bloggen haft 1000 besök!

Visst är det fantastiskt! Tusen besök! Jag startade bloggen i oktober när jag fortfarande var sjukskriven efter min ryggoperation. Nu har det gått fyra månader och massor av trevliga människor har hittat hit. Måste hitta på någon överraskning. Har förstått att det tillhör den goda blogiketten :-)


 Ni får en krans rosor så länge tills jag hittat på något roligt!


Så här såg det ut i rummet i söndags. Det var 15 grader kallt när vi bar in dem från altan och det ångade isvindar i huset hela dagen. Nu är hyllorna vid väggarna igen och jag har saaakta börjat fylla på. En del kan ju slängas. Och en del är ju barnens som de kan ta hem till sig. En del behöver lagas. En del köpas kanske.... Hinner nog inte second i morgon men nästa lördag :-)


Väninnan AM flyttade till eget hem efter många år. Denna lyckönskan gjorde jag till henne.


En extra kram till Pärlmudden som nyligen opererat sin hand och inte kan sticka på obestämbar framtid!!

Ha en fin Fredagskväll! Själv ska jag vara barnvakt! De kom precis nu hörde jag :-)

/YvvePyvve

lördag 12 februari 2011

Första fröerna sådda!

Hej Vänner!


Måste först visa kassen jag sydde färdigt häromkvällen. Den är fodrad och innanför broderiet är en ficka. Den är ca 40*40 cm och finns att köpa i Butiken.

Nu äntligen har alla fröer plockats fram! Efter katastrofen i orangeriet kände jag mig orolig för hur de mådde men det finns åtminstone inga synliga fel på dem. I korgen finns alla fröer jag plockat själv. Bland annat många från Madeira och Barcelona. Ska bli spännande att se vad som kommer upp. Några ger jag givetvis till min vän L som är expert på fröer. Här finns hans hemsida.



Denna underbara bok vann jag på Trädgårdsföreningens årsmöte! Underbara bilder och massor av information kring alla kungliga trädgårdar  Europa!


Nu måste jag återgå till städningen. Det var egentligen det jag höll på med. Putsa fönster och torka golv. Å så ska jag åka och köpa blommor till Svägerskan som blir "25" i morgon!

Ha en fin Lördag!

/YvvePyvve

tisdag 8 februari 2011

Sminkväskor och födelsedagsfest!

Hej Go'vänner!

Helgen var mycket trevlig! Ni har inte frågat men jag svarar ändå. Min stora tjej fyller 25 år i dagarna och henne firade vi i helgen. Otroliga 25 år sedan jag låg på BB med mitt första lilla knytte på magen. Vaggan stod hemma och väntade. En stolt Mormor hade bäddat den så fint. Vaggan har vi använt till ytterligare två barn. Häromåret kom den fram igen och har använts av två underbara barnbarn.


Var ju bara tvungen att köpa en ny stämpel. Den med bakelser. Hade tänkt måla den med vattenfärger men mina penslar var borta. Eller slängda. Har ett svagt minne av att jag använde dem i ett kritiskt läge när jag inte kom åt. Det blev tusch istället. Roligt men inte lika effektfullt. Måste ta mej en tur till bokhandeln, eller kanske leksaksaffären?


Hos Dottern bjöds det på hawaiansk buffé. Väldans gott! Tjocka släkten var där och många paket och många barn. Skratt och gråt om vartannat. Precis som det ska vara :-)


För er som undrar hur det går i vårt rum så kan jag meddela att klinkers är lagda i hall-delen. Med primer under. Ifall det blir vått av smältande snö eller ve och fasa katt- eller hundpöl. Vi hade tänkt lägga fuskparkett i hela rummet men Dottern föreslog klinkers i halldelen. Och det blir riktigt bra! Så nu har vi hoppat upp i trappan några dagar för att inte plattorna ska kana runt. Nu sitter de fast och kvar är "bara" de som ska skäras till. Tja, ni som bor i gamla hus vet att det inte alltid är så raka kanter....


Här äntligen har jag fotat de små sminkväskorna jag sytt. Fyra stycken är det och de finns att köpa i butiken. Hundra kronor stycket tar jag för dem. Dragkedjan är 12 cm och de rymmer förvånansvärt mycket.


Här fotade i en annan vinkel för att ni ska se banden bättre.

Har ni inte varit inne i butiken så ta er en titt. Det fylls på allt eftersom.

Ha en fin kväll! Nu ska jag baka en kaka. PS har köpt en baksten idag. Återkommer om den :-)

/YvvePyvve