måndag 11 april 2011

Andra gången gillt!

Hej!

Nyss hemkommen från trevligt stickkafé i Missionshuset. Stickar på tjejdressen. Två stora magar var med. En jättestor modell "jag kan ställa kaffekoppen på hyllan" och en lite mindre. Känns som att det kommer att bli en Baby-boom i byn 2011.



Nu har jag äntligen lyckats få in collaget på plats. Här får ni det igen ifall ni missade det första gången. Å så får jag visa att jag nog faktiskt har lärt mig hur man gör :-) Fast å andra sidan kan den vara borta i morgon när jag kikar på jobba-datorn. Hm. Något händer på nätterna.

Ha en skön och varm kväll!

/YvvePyvve

Inget collage här inte!

Nähä. Det fina collage jag gjorde i går syns inte nu på morgonen. *Besviken*. Inte undra på att jag inte fått hejarop och kommentarer. Ni får stå ut tills jag kommer hem och kan fixa till det hela.


Ha en fin dag i solen!

/YvvePyvve

söndag 10 april 2011

Vårkänslor och stickstämma!





Så mycket det händer nu! Våren har kommit och med den känns allt mycket lättare.

 Äntligen har inbjudan kommit till årets Stickstämma! Den kommer att gå av stapeln i Skåne 2011. Den arrangeras av Skåne Hemslöjdsförbund i samarbete med Önnestads folkhögskola och Östra Skånes Hemslöjdsförening 21-24 juli. För dej som inte varit med kan det varmt rekommenderas.

Som ni ser frodas mina tomatplantor. De är snart stora nog att sätta ut i växthuset. Men först måste jag röja där inne. Igår och idag har jag grävt jord och fyllt på i mina odlingslådor. Inte så märkvärdigt tänker ni väl. Men det är det för mej. Det är snart ett år sedan jag opererade ryggen och jag har inte FÅTT gräva på ett år. Men NU! Så nu sitter jag här och vilar den stackars ryggen som undrar vad som hänt.

Häromveckan öppnade Myrorna i stora staden. Jag missade öppningsdagen men hann dit i fredags. Men pytt va dyrt. Och inte alls min stil. Tacka vet jag Gengåvan! Inte minsta lilla tygbit eller nystan. Fast kanske Smycka varit där före mej :-) Jag köpte ändå en liten porslinskatt. Väldigt söt. Den kunde jag inte motstå.

Det vackra halsbandet vann jag i fredags när Kören hade framträdande. Det kändes roligt.

Julrosor tar tid på sig. Det brukar Mamma alltid säga. Den här fina fick jag av henne för säkert tio år sedan. Å se så fin den är i år!

Nu ska jag ta mitt sticke och en god bok och sätta mig ute i solen!

Ha en fin söndagskväll!

/YvvePyvve

torsdag 7 april 2011

Äntligen det rätta tyget!

Hej!

Har varit ute på promenad och hu va det blåser! Känns skönt att vara inne i värmen igen. Tänkte visa dynan till korgstolen som äntligen fått nytt tyg. Har letat i flera år efter det "rätta", och det kan ju vara svårt ibland. Men så hux flux låg det här tyget framför näsan på mej när jag var på Second hand. Jo, det är en bra tygaffär. Har fyndat alldeles för mycket där. Högarna växer. Å snart börjar trädgårdssäsongen. Så jag får nog ge mej själv köpstopp för tyger fram till i höst i alla fall. Om jag nu kan hålla det. Men det var det väl ingen som trodde :-)




Det gamla tyger med rosa blommor.


Det nya tyget i en härlig grön färg som passar kaklet perfekt. Var korgstolen står? I badrummet.

Ha en fin kväll och blås inte bort!

/YvvePyvve

måndag 4 april 2011

Måndagmorgon!

Godmorgon vänner!

Härligt att filosofera med någon man tycker om :-) Vem som är jag? Gissa det du. Var vi är? Oslo, en härligt solig söndag.


Jag är också idel öra tycks hon säga. Stryk mig på mulen och jag är kommer att lyssna till allt du har att säga.
Ha en fin dag!
/YvvePyvve