måndag 20 juni 2011

Rosa och turkos!

Nu äntligen ska ni få se de båda dressarna klara. Den turkosa är lagom nu till de knappa fyra kilona bebis. Den rosa blir lagom längre fram. Guttisens dress är snart klar. Har köpt knappar och dragkedja idag. Så snart är två tröjor klara och kan överlämnas. Har börjat min semester lite smått. Arbetar förmiddagar och är ledig eftermiddagar. Mycket tid i trädgården hoppas jag att det blir. Fast idag har jag ju förstås läst recept till midsommar. Finns så mycket gott att göra. I morgon blir det av att inhandla ingredienserna. Må så gott!

/YvvePyvve

måndag 13 juni 2011

Blomsterfägring och Lilla S!

Äntligen är hon då ute, vårt lilla barnbarn S! Fem dagar för tidigt. Storasyster Minna förstår vad som hänt och berättar stolt att hon minsanna ska bo hos dem. Hon vill gärna bära. Storebror Guttisen känner sej nog mer utkonkurrerad. Hans favvo-Mamsen håller i någon annan. Buhu.

Söndagen tillbringades bland andra stick-nördar på Botan i Göteborg. Vi var ganska många där och solen sken mellan molnen.

Passade givetvis på att kika in bland palmer och orchidéer också. Den äkta vaniljen blommade. Fast givetvis var ingen helt utslagen just då jag gick förbi. Den blommar bara tio timmar.

Dagens foto visar blomster från min egen täppa.

Ha en fin dag!

/YvvePyvve

fredag 10 juni 2011

Nytt projekt med pioner!


Hej Cybervänner!

I flera år har jag väntat på att få avsluta det här landet - Brunnslandet. Det var ett av de första jag anlade när vi flyttade hit i början på 1980-talet. Knölklocka och annat har invaderat och de senaste åren har jag bara suckat. Ryggont och ryggoperation har stått ivägen i flera år. Men NU, nu kan jag gräva hur mycket som helst utan att det gör ont. Kvar i landet är bara de pioner som ännu inte blommat. De får stå kvar så länge.

Denna vackra pion har jag faktiskt dragit upp själv från frö. Det har tagit nästan tio år att få den att blomma. Men det var värt att vänta på. Visst är den ljuvlig!

Tidigare i vår har jag grävt ett helt nytt land där pionerna ska få vara drottningar. Häromkvällen - mellan regnskurarna - gjöt vi en kant runtom, jag och Traktormannen.

Den cement som blev över la jag i ett av mina problemområden. Platsen mellan kanten runt grönsakslandet och odlingslådorna. Här ser ni också att jag håller på att lägga små stenplattor runt hela grönsakslandet. Tänkte det skulle underlätta gräsklippningen när vi köper en robot. Fast hörde att många av dem gått sönder i åskovädret häromdagen så börjar tveka lite.

Idag är det student också. Kusin E springer ut och det måste ju firas. HURRA HURRA!

Håller många tummar för ett fint väder i hela landet!

/YvvePyvve

onsdag 8 juni 2011

Tävling hos Smycka!

Smycka har hunnit bli tre år och firar med tre paket :-) garn så klart!
Tävlingen pågår till den 30/6.

Tävling hos Smycka!

En vecka kvar! Pojk eller tös?



Nu närmar det sej! En vecka kvar. Eller vad det blir. Ett tredje barnbarn är på väg. Minna och Gutta ska få ett syskon.

Jag har en pojkdress och en flickdress redo. Båda var jätteroliga att sticka. Äkta mönster från 70-talet. Fast i modernare färger så klart.

Sitter här med mobilen bredvid mej och bara väntar på att få hämta syskonen då det bär in till BB.


Namnförslag? Det har de hållt för sej själva :-)

Ha en skön kväll!

/YvvePyvve

måndag 6 juni 2011

Äntligen har jag börjat med löv-tröjan!

Å som jag längtat till att börja med löv-tröjan. Köpte den på stickstämman på Väddö 2010 så det var ju ett helt år sedan. Det har ju varit så mycket annat i vägen. Och mycket annat att sticka som "måste" komma före. Titta och njut av färgerna. Kollegan L har stickat en likadan så jag vet att den kommer att bli helt underbar.

Ha en solig och fin Nationaldagskväll!

/YvvePyvve