söndag 18 december 2011

Feng Shui och Julstök!

Det är aldrig fel att kombinera två saker. Göra två flugor på smällen - ni vet. Haha, den var gammal! Gör man två saker så är man antingen effektiv eller så är man så speedad att man inte hinner göra en sak i taget. Välj själv. Jag har plockat och plockat i flera år känns det som. Och aldrig blir jag färdig. Är det ett välfärdsproblem? Är det en mental förberedelse för något nytt? Boken om Feng Shui lånade jag av gulliga vännen K. Har - så klart - inte hunnit öppna den än - men snart! Systematisk och effektiv har jag varit i min garn-städning i alla fall. Vägt och gjort provlappar för att sedan lättare kunna skapa nya fina alster till barnbarn och dockor och andra som behöver värmas. En del nystan har jag slängt och en del har gått till second hand. Småtussar läggs i en egen korg. Bra att ha för broderade bilar, blommor och djur på tröjor och vantar.




Det har kommit några centimeter med snö också. Äntligen! Det blir lite ljusare. Lite lättare. Fast kladdigt. Inga vintergrader. Snöbollssnö.

Traktormannen har hittat en tysk som gillar att göra korv. Jo, ni hörde rätt. En sån där äkta tysk med härlig brytning som har hemliga recept på riktigt goda korvar. Eget griskött och massor av kryddor.



Har slagit in de flesta julklapparna. Guttas tröja fick åka till Svarta Fåret för bedömning. När jag skulle tvätta upp den blev den dubbelt så stor. Har aldrig varit med om liknande. I morgon åker jag till Emmas för att få svar på vad som hänt.

Ha en fin söndagskväll!

/YvvePyvve







onsdag 7 december 2011

Julkaktusar värt namnet!

Jag har två jättefina julkaktusar. Visade tidigare i vintras hur de stod i full knopp. Nu har de redan blommat över och håller på att sätta nya knopp. Kanske hinner någon slå ut till Jul. Båda står i mitt arbetsrum så då får ni se en skymt av hur det ser ut. Jag huserar i ett gammalt hus byggt 1901 och fönstren är djupa med riktiga spröjs och gammalt glas med luftblåsor. Just nu är kaktusarna i ett annat rum som är lite svalare. Allt för att de ska trivas lagom lite för att sätta nya knopp. Vad gör jag annars så här på kvällskvisten? Ska släktforska lite på grannhuset. En väninna har sina anor därifrån. Jättekul! Riktigt sammanträffande. Sen är det ju sista delen av Bonde söker fru. Det får jag ju inte missa. Den ene bonden är bekant till min man. Han har varit tyst som muren och inte avslöjat något. Kanske blir det muffins också. Ingredienserna är i alla fall hemköpta.



Ha en fin kväll!
/YvvePyvve

måndag 5 december 2011

Välkommen Advent!

Idag var det äntligen lite frost ute. Ingen snö eller så. Men frost och knaster under skorna. När jag åkte hem var det lite vitt och förmodligen lite halt. Skogen är alldeles mörk. Tänk så många som passerat vår gamla väg genom århundradena. För inte vågar man tro att människorna tog denna väg genom skogen för årtusenden sedan.....

Mörker är mysterium. Mörker är hemlighet. Mörker är okänt. Nu i Advent är det en väntans tid. Väntan på Julen. Väntan på familjefesten. Väntan på Kristi Födelse. Denna lilla bebis som påverkat vår värld så enormt mycket. Som önskade kärlek till alla. Liten som stor. Gammal som ung. Överallt på vår gemensamma Jord.


I min stuga i den mörka skogen vill jag välkomna mina gäster med en vacker krans. Inte med ett Jesusbarn. Han ska inte sitta ute och frysa. Utan med en välklädd Jultomte. Röd och grann med skinnbräm på luvan. Lovar klappar till alla snälla barn. Min stuga kommer att vara fylld av barn denna viktiga dag!

Har du vägarna förbi så knacka på!

/YvvePyvve