söndag 25 september 2011

Mount Everest färdigt!

I fredags tog jag en semesterdag och arbetade ute i strålande väder åtta timmar. Mount Everest är nu klart. Växter köpta på både Trädgårdsamatörernas växtmarknad och hos Peter Korn är planterade. Scilla, pärlhyacint och Kretatulpaner sattes ner innan och  lite djupare. Ser fram emot en vacker vårblomstrande kulle :-)


Pionlandet blev också klart. Plantorna flyttades från Brunnslandet som nu är nästan helt tömt. Den mittersta pionen, som är en rosa doftpion fick vara kvar. Den var så invuxen mellan brunnslocken att det inte var annat att tänka på.I går lördag var det så soligt att kortbyxorna kom fram igen :-) Har grävt och förberett framför Brygghuset för att kunna gjuta där idag. Ser lite mulet ut just nu så hoppas det håller upp hela dagen. Traktormannen är på byn och köper fler armeringsjärn för att förstärka det hela.Mina envisa Flammentanz har fått ett nytt hem framför Brygghuset. Där ska de väl ändå trivas. Har av väninnan G fått några tåliga rosor som ska trivas vid Gäststugan. De klarar vad som helst säger hon. Grus, torka, allt. När jag grävde upp Flammentanzarna var det bara grus runt fötterna trots att de så sent som i höstas fick varsin påse god rosjord. Pust. Vissa ställen är omöjliga.

Till sist ett foto från tomaterna i växthuset!Hoppas på uppehåll! Lyssnar till Spinnsidan - en fortsättning på den roliga Svartvinter av Marianne Cedervall.

/YvvePyvve

1 kommentar:

Allis sa...

Hej!
Så fint du gör i dina land! Det ska bli spännande att se när det blommar nästa år.
Och vilka härliga sockor du har stickat! Det är ju så roligt att sticka sockor, önskar jag hade tid men det kommer väl.
Ha en skön söndag!