torsdag 31 mars 2011

En spark fram i livet!

Hej Bloggvänner!

Satt igår kväll hos Pärlmudden och fikade väääldans gott fika! Vi stickade och firade att Hjälpstickan fyllde år. Första filialen tre år och Skövde-filialen två år. Samtidigt som vi stickade var vi uppkopplade på Face Book Stickkafé. Häftigt!

Veckan har jag funderat över vart jag ska sparka vidare och det blir nog där det började. Ska ta beslutet i natt tänkte jag, tillsammans med John Blund.



/YvvePyvve

onsdag 30 mars 2011

Rådjur och Glitter!

Hej Vänner!

Vad kan vara bättre än att ha Moster i en smyckesaffär? Måste jag välja? Jag vill ha alla!







Här ser ni mina andra små favoriter. Visst är de söta?!

/YvvePyvve

tisdag 29 mars 2011

Fri som en fågel!

Fri som en fågel brukar man säga. Men är fågeln fri? Vill inte den också tillhöra den trygga flocken? Vill inte den också vara närma sina kära? Den flyger dit vingarna bär. Den flyger dit vinden drar. Alltid tillsammans med sin flock. Lämnas den ensam dör den. Ratas den av flocken dör den. Ensam, hungrig, längtande efter kärlek och gemenskap.


Flyger jag dit mina vingar längtar riskerar jag mitt liv. Att förlora tryggheten. Att förbli ensam. Att fortsätta längta efter kärlek. Att stå utan allt.

/YvvePyvve



måndag 28 mars 2011

Vårjacka till Dotter S!


Hej Vänner!

Dotter S i Oslo hade önskat sig denna tröja. Mönster från Drops. Garnet är ett Raggi. Kändes först lite konstigt att sticka en tröja i raggsocksgarn. Men oj va tjock och mjuk den blev. Den kan hon även ha som en liten vårjacka när det blir ljummare ute. Knapparna syns inte så tydligt men det är retroknappar från Knappgrottan. De är toppiga som en liten pyramid. I mitten vit. Runt kanten är det små trianglar av turkos och blått.

Ha en fin måndag! Här skiner solen efter en kall och snöig söndagskväll.

/YvvePyvve

torsdag 24 mars 2011

Julen varar ända till påska!

-Hej va du ser brun ut!
-Jag tappar barr..
-Har inte sett dig förut?
-Nä, du har ju varit under snön!
-Insnöad alltså.
-Jo, och jag har väl varit utsnöad då.
-Ska du bli polerad till Påsk?
-Vet inte. Ingen har sett mej på länge här under.Kanske jag fått rostfläckar?
-Å jag får väl stå här till Midsommar.
-Få se om nånn vill ha oss.

/YvvePyvve

onsdag 23 mars 2011

Minsta har blivit 21!


Hej!

Fick ett infall och tog fram mina vattenfärger. Det var längesen och det var roligt. Barnbarnet A satt med och målade. Gillade de stora penslarna. Mycket rött. Mycket grönt.


Jag skapade det här kortet till yngsta Dotter S som nu är hela 21 år! Stämpeln är från Pysselmyran.

Här skiner solen och jag ska ut och ta en lång promenad. Ha en fin kväll!

/YvvePyvve

måndag 21 mars 2011

Två vinnare i tävlingen!

Hej Vänner!

Sent i natt kom vi hem från ett soligt och snöigt Oslo. Ögonen är små och jag är inte sams med min hemmadator. Tur att jag kan sitta en stund extra på jobbet.

Vinnare av sminkväskan är Tatiana!
Vinnare av chokladen är Skogsflickan!

GRATTIS!

Om ni mejlar era adresser till yvvepyvvesbutik@live.se så skickar jag era vinster.

/YvvePyvve

söndag 13 mars 2011

Dags för tävling!

Hej Vänner!

Min blogg har nyss passerat tusen besök och det är värt att fira!! Reglerna är som vanligt:

En lott för kommentar.
Två lotter för kommentar och länk.
Tre lotter för kommentar, länk och följare.

Två vinster delas ut. Första pris är en söt sminkväska. Sydd av mej. Det andra priset en mycket god chokladkaka.

Senaste datum är fredag 18 mars kl 0900.

Är du Anonym så mejla mej på yvvepyvvesbutik@live.se så jag vet vem du är.

Välkommen att börja tävla!

/YvvePyvve

fredag 4 mars 2011

Ett mönster men två tunikor!

Hej Mina Vänner!

Har varit flitig vid symaskinen och avslutat två tunikor. Jag har använt samma mönster men två olika tyger. Den mörka tunikan är i ett kraftigt tyg med inslag av ylle. Är en favorit tillsammans med tights. I nacken pryder en fjäril som jag föll för vid en shoppingtur till Uddevalla för många år sedan. Har hållt i den många gånger och nu fick den sin plats att pryda.


Tröjan är sydd av mjukaste trikå. Påminner mig ytterligare en gång om att jag behöver köpa ett par ljusa byxor. Men det är bara sååå jobbigt att prova. Såg i skyltfönstren de nya modellerna. Smala runt vristen. Bälte i midjan. Sydda för de med kvinnliga höfter. Inte för de med bilringen i endast ett väderstreck så att säga. *fniss*

När jag var och letade bland tyger till vinster till er kära bloggare så fick jag se en kasse gamla kassettband. Ska jag spara dem eller inte? Har ställt mig frågan många gånger. Men det är så nostalgiskt. Flamingokvintetten! Jigs! Elvis Presley! Ingemar Nordströms saxparty! Jo, nog känns det som stenåldern. Men de får mitt ungdomliga hjärta att vibrera :-)

Ha en fin fredagskväll!

/YvvePyvve

tisdag 1 mars 2011

Jippi! Ett collage!

Äntligen har jag kommit ett steg närmare det jag letar efter. Ett collage. Hade bara tänkt med tre foton i. Men här får vi ni istället fem.


Vantarna som är på G är Hjärtevanten från sidan 365 saker att sticka den 30 januari. Mörkbrun och röd. Passar jättefint till mina röda yllejacka. I går kväll var jag på kören och sjöng. Vi ska ha konsert med tema Kärlek. Gamla och nya låtar. Jätteroligt att sjunga de här gamla godingarna igen :-) Plantorna är tomater. De flesta har repat sig efter att Kattungen tagit en promenad där. Alla fröer har tagit sig trots att några var fem år gamla.

Kram till er alla och en extra till Pärlmudden!

/YvvePyvve