söndag 25 september 2011

Mount Everest färdigt!

I fredags tog jag en semesterdag och arbetade ute i strålande väder åtta timmar. Mount Everest är nu klart. Växter köpta på både Trädgårdsamatörernas växtmarknad och hos Peter Korn är planterade. Scilla, pärlhyacint och Kretatulpaner sattes ner innan och  lite djupare. Ser fram emot en vacker vårblomstrande kulle :-)






Pionlandet blev också klart. Plantorna flyttades från Brunnslandet som nu är nästan helt tömt. Den mittersta pionen, som är en rosa doftpion fick vara kvar. Den var så invuxen mellan brunnslocken att det inte var annat att tänka på.



I går lördag var det så soligt att kortbyxorna kom fram igen :-) Har grävt och förberett framför Brygghuset för att kunna gjuta där idag. Ser lite mulet ut just nu så hoppas det håller upp hela dagen. Traktormannen är på byn och köper fler armeringsjärn för att förstärka det hela.



Mina envisa Flammentanz har fått ett nytt hem framför Brygghuset. Där ska de väl ändå trivas. Har av väninnan G fått några tåliga rosor som ska trivas vid Gäststugan. De klarar vad som helst säger hon. Grus, torka, allt. När jag grävde upp Flammentanzarna var det bara grus runt fötterna trots att de så sent som i höstas fick varsin påse god rosjord. Pust. Vissa ställen är omöjliga.

Till sist ett foto från tomaterna i växthuset!



Hoppas på uppehåll! Lyssnar till Spinnsidan - en fortsättning på den roliga Svartvinter av Marianne Cedervall.

/YvvePyvve

torsdag 22 september 2011

Sockar till mej själv!

Hej!

Längesen?? Jo, men visst å mycket roligt har jag haft! I kväll har jag - förutom släktforskat - stickat färdigt ett par sockar alldeles till mej själv. MED HÄL! Har bestämt att lära mej detta så nu har jag börjat på flera par. Dessa är stickade i blågrå Marathon socks - San Fransisco - Color in design. På 2 1/2:or. Tjusiga och sköna - 75 % ull.

Ha en fin kväll och håll tummarna för uppehåll  i morgon!

/YvvePyvve

torsdag 1 september 2011

Bland cement och tomater!

Hej Bloggisar!

Här kommer en bild på mitt senaste projekt. Nu är tre land gjutna och klara. Fast inte klara = fixat till det med blommmor. Här är jag i söndags eftermiddag. Det tog tre timmar att komma runt landet. Och det höll upp hela tiden.














När det regnat har jag suttit vid symaskinen. Ytterligare en klänning till Minna. Den första kommer hon att växa ur till vintern och jag hade ju tyger kvar...

Tomatskörden är så här färggrann. Har tiotalet olika tomater. Som ni ser både stora och små och röda och gula och runda och päronformade.
Ha en fin helg om vi inte hörs innan dess!

/YvvePyvve