fredag 3 februari 2012

16 och 16!

Burr, burr och burr igen! 16 grader ute och 16 grader inne. Fast ett minus och ett plus. Kallt är det i alla fall. Man har ju blivit lite bortskämd den här vintern. Knappt behövt vantar ens. Men nu sjönk temperaturen och givetvis blir det kallt inne också. Så är det med gamla hus. Eftersom jag är ledig i dag höjer jag mys- och värmefaktorn med att elda i köksspisen. Det sprakar gott och värmer fint!

Är det en halsduk? tänker ni nu. Men NEJ det är två ärmar. Skulle ju göra Guttisens tröja med det garn som var föreslagit. Men har liksom blivit lite anti mot den modellen. Så hittade jag den här fina stickade tröjan. Har den som utgångspunkt men virkar den. Med dubbelt garn. Så nu måste jag ge mej iväg och köpa fler nystan. Inte så bara förresten - det är fyra mil till närmsta butik med rätta sortens garn. Roligt är det i alla fall. Att virka på frihand alltså.


Ser ni de små kalvarna på bilden? Två små damer minsann. Ligger och gottar sej i solskenet. Har fått lyxboende med sin mamma.

 Längst ner en av de större kalvarna som är nyfiken på kameran. De trivs alldeles utmärkt i kylan. Pälsen blir tjockare och de ligger helst och gottar sej i solen och tuggar på gräs från balarna.

Just nu letar jag efter en rundsticka. När jag repade den grå tröjan häromdagen försvann stickan. Trodde Mammisen fått med den hem men det hade hon inte. Så storstädning och sortering bland stickorna. Nu. Basta. Inte smita undan med att göra något annat. Nu!

Ha en fin eftermiddag och glöm inte långkalsongerna!

/YvvePyvve


1 kommentar:

Pärlmudden sa...

Malin har dropsgarnerna i sin butik i Väring. Det är iallafall lite närmare. :)
Ha det gott i kylan
Kram