torsdag 21 oktober 2010

Regnblandad snö över min trädgård!

Hej Alla läsare!

I går var jag som vanligt ute i trädgården och arbetade. Visst var det kyligt. Vantar och extra tröja åkte bums på. Å sen kom det regnblandad snö. CD-spelaren med ljudboken var i stor fara för vattenskada. Men skuren var så kort att den snart gick över. Å andra sidan var boken så dålig så den ska jag lämna tillbaka.


Men, vad gör lite snö i vårt långa land. Tänker på de stackars barn och kvinnor som fryser i Afghanistan. Har snön kommit dit än? Ser inte ut så på Nyhetsbilderna. Men i bergen. Önskar de kunde få mina sockar och vantar som jag stickar för att värma de små fötterna. Hoppas många får det bättre efter att de modiga soldaterna arbetat i deras område. Har vännerna F, M och M där. Jag vet vad de jobbar med. De gör nytta. Förutom att skydda de boende så arbetar de för ett demokratiskt samhälle. Visar och berättar hur man kan arbeta utan att använda våld. Mycket arbete var det innan parlamentsvalet. Mycket arbete återstår nu efter. Kunskap och mat gör en människa starkare. Kunskap kan ingen ta ifrån dig. Oavsett om du är hungrig, fryser och måste fly. Kunskap kan du dela med dig.  Kunskap sprids som ringar på vattnet. Oavsett vad jag har för åsikt om religion och politik så måste det alltid råda demokrati och alla människors lika värde. Stor heder till alla de som vågar åka till härjade område och göra en insats för sina medmänniskor.

Själv är jag liksom de flesta andra för feg. Köpte lotter igår. Behållningen går till fattiga barn i min egen kommun. Pengarna ger dem julklappar, varma kläder och en kasse julmat. Välfärdsproblem kan man tycka. Men för mig känns det viktigt att även stötta de utsatta i min närhet. Hade tiden räckt till hade jag... och.....

Gör en insats du också. Långt borta eller nära i din egen kommun.

Kram till er alla!
/YvvePyvve

2 kommentarer:

Joakim sa...

Lite snöblandat regn var inte mycke att komma med, gissa om jag blev förvånad när ja vakna i morse och gräsmattan utanför mitt fönster var täckt med vit snö!

//Jocke

YvvePyvve sa...

Hej Jocke!

Kul att du hittat till min blogg. Hoppas du gillar den! Kommer snygga vantar för DMB senare i butiken.

/YvvePyvve