onsdag 22 december 2010

Dan före dan före Dopparedan!

Hej alla!

Äntligen julledig! Det är så skönt att gå omkring och småmysa och plocka fram alla mina tomtar. Njuta åt att det snart är julafton. Alla paketen inslagna. Nästan all julmat inköpt. Lugnet före stormen. Eller så har jag lärt mig att det inte behöver storma. Det blir jul ändå. Fastän jag har blommiga gardiner i TV-rummet. Fastän ljusslingan till gäststugan är trasig. Fastän elementet i orangeriet är fruset. Fastän....

I vanliga fall börjar jag ju pynta före Advent. Traktormannen som har andra intressen så här före jul än mina tomtar fnyser. Fast å andra sidan tycker han det är mysigt när Julen väl kommer. Å ni som läst min blogg ett tag. Minns ni dahlielökarna i snickarboden? Han har hittat dem! Å jag fick min kommentar precis som andra år. Fast han är förtjust i Dahlior så de fick ligga kvar. Han till och med la dem i en låda. I år har som sagt pyntandet kommit på undantag på grund av renovering av ett rum. Men nu är allt spacklande och slipande klart. Torkat och torkat och torkat. Nu är det rent och fram kommer tomtarna. Har väl sisådär tio lådor kvar så inte borde jag sitta här och skriva.


Nu borde alla dessutom ha fått julhälsningar från mig så jag kan visa årets julkort. Stämpeln är givetvis inköpt hos Blomman's. Liksom glittret: Jag säger bara *glitter*. Underbart! Jag får samma härliga känsla som när jag var yngre och målade i målarbok. Ju pillrigare desto roligare. I år ska jag börja göra julkorten mycket tidigare så jag hinner göra till alla. Har hittat en underbar affär med pyssel så det ska nog gå alldeles utmärkt. Köpte mig några stämplar till. Så jag är förberedd.


Detta är min Tomtedocka som varit med mig sedan jag var riktigt liten. En 60-talist alltså. Ha en riktigt lugn och fin dag och glöm inte att *njuta* av att det snart snart är Jul.

/YvvePyvve

4 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Tjusigt!

Pärlmudden sa...

Tack för det fina hemgjorda julkortet! Det värmde verkligen!
Kram kram
Längtar efter en stickträff med dig!!

Lisa-Maja sa...

Hej!
Ville bara kika in och önska Dig en riktigt GOD JUL!

//lisamaja

Smycka sa...

God fortsättning =o)