onsdag 29 december 2010

Redan 29 december

Hej va tiden går fort! Redan 29 december och snart Nyår. Har firat Julen med alla barn och deras familjer samt Mammis så klart!


Här är delar av vårt julbord. Nytt på bordet är sillinläggningar och skinkgriljering à la Ernst Kirchsteiger. Mumsigt värre! En favorit är också gräddstuvad brysselkål med kryddpeppar, rödlök och senap. Enkelt och överraskande gott.


Symaskinen gick varm in i det sista:-) Idag visar jag kläder till äldsta barnbarnet Minna. Är man två och ett halvt så är det ju prinsessa som gäller. Sydde väska också men glömde fota den. Köpte en tiara i leksaksaffären och vips blev det en prinsessa.


En klänning med små nallar att ha på dagis. Valde mjuka muddar istället för resårkant.Dragkedja i ryggen. Åsså en rejäl ficka att ha tutten i.Lekdressen är sydd i mjuk plysch. Byxorna 3/4 som man kan ha antingen kalasbyxor eller strumpor till när man busar. Ett mönster från Burda Barn.Hade jag nu fått till fotona intill varandra hade det varit ännu snyggare. Men tji hittade ingen knapp för det.

Har också varit flitig och gått promenad tre dagar. Först dagen 8,5 km. Andra och tredje dagen 6 km. Önskade mig lite solsken men den lyste så att säga med sin frånvaro. Nu luktar det gott från köket. Tillagar rimmad fläsklägg i lergrytan. Testar att gnida in den i Ajvar Relish. Tänkte ris och en sallad till detta. Ikväll blir det bowling så symaskinen får väl vila idag också. Fast några tyger har jag lagt fram :-) Har två mjukisdjur att göra färdigt också. Det blir nu direkt. Hej då och glöm inte att ta dig lite frisk luft under julledigheten!

/YvvePyvve

3 kommentarer:

Sussry sa...

Så sötaq kläder. Va duktig du är på att sy.

Hejja på med promenaderna!

Smycka sa...

Vilket fint julbord! Ser ut som om vi har samma lika kökslampa. *hehe* Jättefina kläder du har sytt! Lycka till med prommenixerna! Kram

Re-dizain sa...

Vilken julmat...stuvade brysselkål jag jag aldrig smakat, låter mumsigt. Lilla Minna måste älska dig:) Tycker att det varit dåligt med promenader på senaste, inser att det går även om det är svinkallt..Gott Nytt År på dig och dom dina...