onsdag 27 oktober 2010

Symaskinen har kommit fram!

Hej!
Nu har jag gjort ett stor-röj i syrummet och så äntligen blev bänken fri från stryktvätt och lagekläder. Nu ska här sys. Först ut en liten väska till mig. Lagom när man bara vill ha med plånboken och lite till. Har sytt en större väska i samma tyg och gillar den färgen mycket. Besökte Trädgårdsvän G igår och hon blev jätteglad över sina pulsvärmare med får. Själv kom jag hem med gula pimpinellrosor och en annan stor buskros samt en hel kasse böcker. Jippi! Älskar att läsa.

Nu måste jag iväg till jobbet, ha det så gott!

/YvvePyvve

måndag 25 oktober 2010

Målat och stickat i helgen!

Hej!

Äntligen är Guttas tröja, mössa och strumpor färdiga. Han blev riktigt söt i dem! I lördags var jag så klart på Candela Second Hand och gjorde en del fynd. Gladast är jag för det lilla rådjuret. Har en mamma och ett syskon redan så de tre ska stå ihop tänkte jag.



Fick ett infall och målade om skivan till mitt skrivbord. Har så många gånger tyckt att det är svårt att hitta pärlor och annat smått på den träfärgade ytan så nu blev det vitt.


Var också och shoppade loss hos Blommans och kom hem med ett helt kit med scrap booking saker :-) De där stämpelbokstäverna är jag nyfiken på att börja använda.

 
Ska ju ge bort pulsvärmarna med får till min Trädgårdsvän G i morgon så hon kommer att få första kortet.


Nu ska jag sätta mig en stund och sticka på ett par pulsvärmare med får men i naturbruna nyanser och lite tjockare garnet Saga från Järbo.

Ha en fin kväll!

/YvvePyvve

fredag 22 oktober 2010

Blommiga blusen färdig!

Hej!

Fem cm snö har det kommit i natt. Det innebär ändrade planer. Hade tänkt måla lite på lekstugan. Men icke - sa Nicke - det är för kallt.



Så det blev symaskinen istället och nu är blå spetsen på plats. Blusen ska jag ha på Festen i morgon kväll. Dans och italiensk buffé med många vänner blir alldeles perfekt. Bara jag nu hittar något i min garderob som passar till. Byxor eller kjol? Stövlar eller skor? Ångesten sätter in. Igår stickade jag färdigt pulsvärmarna till Trädgårdsvännen G. De blev riktigt bra. Om du vill beställa likadana så hälsa på i min Butik.


 Länken hittar du till vänster härom. Om en stund ska jag åka - i snön - till vännen P. Hon ville ha lite snyft-sällskap efter en deppig morgon. Bra! Jag har varit vaken halva natten och tittat ut i den ljusa natten. Tankarna snurrar. Så vi kan nog byta lite snurr-i-snurr över ett sticke och en god kaka.

Ha det så gott och kör försiktigt!
  /YvvePyvve

torsdag 21 oktober 2010

Regnblandad snö över min trädgård!

Hej Alla läsare!

I går var jag som vanligt ute i trädgården och arbetade. Visst var det kyligt. Vantar och extra tröja åkte bums på. Å sen kom det regnblandad snö. CD-spelaren med ljudboken var i stor fara för vattenskada. Men skuren var så kort att den snart gick över. Å andra sidan var boken så dålig så den ska jag lämna tillbaka.


Men, vad gör lite snö i vårt långa land. Tänker på de stackars barn och kvinnor som fryser i Afghanistan. Har snön kommit dit än? Ser inte ut så på Nyhetsbilderna. Men i bergen. Önskar de kunde få mina sockar och vantar som jag stickar för att värma de små fötterna. Hoppas många får det bättre efter att de modiga soldaterna arbetat i deras område. Har vännerna F, M och M där. Jag vet vad de jobbar med. De gör nytta. Förutom att skydda de boende så arbetar de för ett demokratiskt samhälle. Visar och berättar hur man kan arbeta utan att använda våld. Mycket arbete var det innan parlamentsvalet. Mycket arbete återstår nu efter. Kunskap och mat gör en människa starkare. Kunskap kan ingen ta ifrån dig. Oavsett om du är hungrig, fryser och måste fly. Kunskap kan du dela med dig.  Kunskap sprids som ringar på vattnet. Oavsett vad jag har för åsikt om religion och politik så måste det alltid råda demokrati och alla människors lika värde. Stor heder till alla de som vågar åka till härjade område och göra en insats för sina medmänniskor.

Själv är jag liksom de flesta andra för feg. Köpte lotter igår. Behållningen går till fattiga barn i min egen kommun. Pengarna ger dem julklappar, varma kläder och en kasse julmat. Välfärdsproblem kan man tycka. Men för mig känns det viktigt att även stötta de utsatta i min närhet. Hade tiden räckt till hade jag... och.....

Gör en insats du också. Långt borta eller nära i din egen kommun.

Kram till er alla!
/YvvePyvve

tisdag 19 oktober 2010

Pulsvärmare på G!


Ja då har jag jobbat två dagar och det har gått jättebra! Inget ont. Bara lite trött. Mycket som ska fungera med datasystem och annat när jag varit borta så länge. I går morse startade jag ett nytt projekt igen. Jag som lovat mig själv att avsluta alla UFO innan jag började arbeta. Men måste bara göra ett par pulsvärmare åt trädgårdsvännen G. Ett par med söta små får på tänkte jag. Den bruna koftan till mig själv ligger och bara väntar. Är strax uppe vid ärmhålen. Sen ska jag ta tag i ärmarna. Har sytt i alla knappar i blusen och köpt en läcker blå spets att ha nedtill. Nu är jag trött i ryggen och tänker sitta ned ett tag och sticka innan maken kommer hem. Sen ska jag baka. Måste leta efter ett LCHF-kakrecept. Det borde passa även min glutenintolerante kollega. Tänkte bjussa på fika till morgonmötet.

Kram alla!

/YvvePyvve

måndag 18 oktober 2010

Börja jobba igen!

Hej Vänner!
Idag ska jag börja arbeta igen. Har så smått börjat längta efter mina arbetskamrater. Har varit ledig över fem månader för en ryggoperation och nu är det tänkt att jag är pigg nog att börja igen. Känns lite pirrigt faktiskt. Lite som en semesterresa :-) Nu vill det till att ta på sig klockan och börja planera sin dag igen. Första veckan smyger jag igång med korta förmiddagar så jag har inte behövt tänka på matlåda. Blev lite mumsig lammgryta över från igår så det tar jag när jag kommer hem. Måste bara in i butiken först och köpa lite spets till min blus. I övrigt är den klar så när som på två knappar.



Tyget ser ni på den 4 oktober. Det är det mörkblommiga tyget jag sytt av. Kommer foto så snart spetsen är på plats. På fotot ser ni min väska packad med läsglasögon, almanacka och annat nödvändigt för första arbetsdagen. Väskan sydde jag i vintras. Handtaget är från min Mammis. Hon hade givetvis en sån där med virkade rutor. Inte mormorsrutor utan mer som blommor. Å så med grönt foder. Moderiktigt på 60-talet.



Måste visa min tjusiga julkaktus också. Den har slått ut sina vackra blommor och visar sig just nu från sin allra bästa sida.

Ha det så gott!

/YvvePyvve

torsdag 14 oktober 2010

tisdag 12 oktober 2010

Frostnupet och höstvackert!

Nu var det andra natten med rejäl frost. Den här gången hann jag lägga över mina kära cyklamen. De tål ju inte hur mycket minus som helst. Men visst är det vackert med frostnupna blad. Igår morse drösade alla lönnlöv ner. Man hörde hur det rasade och hur vattnet rann från träden när solen kom fram. Ljuvliga höstfärger överallt.



I går kväll var det stickkafé i Missionshuset. Lika trevligt som alltid. Vi satt i den nyinköpta mysiga soffan med tända ljus och dryftade livets mysterier. Jag började med en ny kofta till mig. Kunde ju ha tagit med mina UFO och avslutat men tänkte att det var bättre med något så jag kunde prata samtidigt. Så det blev nya brunmelerade koftan. Tänk va argument man kan ha för att börja med nya projekt :-) Fröken S slet med sina raggsockar. De var tänkta till Dotter K först. Men det stumma bomullsgarnet gör att de blev för stora. Så då blir det sockar till henne själv. Fast sen ramlade maskorna av. Moster A fick rycka in och plocka maskor. Grannen K stickar ett linne i en ljuvlig lila färg. Första bakstycket blev för litet så det var bara att repa och göra ett större. Helt ovetandes om varandra hade även vännen B börjat sticka en tunika i exakt samma garn och samma färg. Gott fika så klart; äppelkaka med vaniljsås! Till detta fick vi se och lyssna till ett bildspel i höstens tecken som Grannen K gjort. Verkligen fint och njutbart!




Min röda sjal blev färdig i helgen och är invigd. Passar den röda yllejackan jättebra.
 
Må så gott i frosten!

/YvvePyvve

måndag 11 oktober 2010

Fler vantar till Gutta

Ännu ett par goa vantar klara till Lill-Pojken Gutta. Ett härligt, mjukt ullgarn, lite tjockare än de förra. Blev klara alldeles lagom nu när det börjar bli frostgrader på morgnarna.


I helgen firade vi Maken som fyllde år. Dukningen var givetvis inspirerad av höstens färger. Glasen nyinköpta på second hand. Maken hade gjort indonesisk köttgryta som var helt underbar tillsammans med ett gott rött vin. Ni tjejer som läser tidningen Land vet vad en traktorman är. Jag har en sådan :-) Ni missade väl inte krönikan i senaste tidningen. Om att säga adjö till Traktormannen i sex veckor. Haha. Som jag flabbade. Det roligaste jag läst på länge. Jag har ju en traktorman. Och nu har de sex (eller fler....) veckorna gått. Så nu är det min tur att få lite hjälp i min 3.500 kvm stora trädgård.


Lastmaskinen kom fram!! Hela långa raden av hallon kördes bort. Efter att ha kämpat med dem i nästan 30 år ger jag upp. Grannarna säger att det inte är lönt att odla hallon här i byn. Istället har jag fått ett 20 m långt land, med träkant och allt! Här ska jag sätta vinbär, krusbär och aronia! Fick en buske av bussiga trädgårdskamraten G tidigare i somras. Den har snällt stått i en hink och väntat. Höstfina färger har den fått också. I sin hink. Vi höll på tills det var mörkt i går. Å här i skogen är det mörkt! när natten kommer. Så fort värmen har kommit i min stuga ska jag gå ut och kika hur det egentligen blev. Sen drömma om alla goda bär jag kan sätta där.

Kram alla!
YvvePyvve

fredag 8 oktober 2010

Äntligen målat färdigt!



Förra sommaren målade jag framsidan och i sommar har jag målat verandan. Det var trångt och pilligt på flera ställen så det har tagit sin tid. Men nu äntligen! For till Gunvor på Gröna Boden och köpte fler cyklamen, murgröna och en höstlig dörrkrans. Blommorna planterade jag i Farmors gamla emaljpotta. Gillar den gamla stilen och den passar så fint till lyktan som är ny men ser gammal ut. Så nu känns det fint och ompysslat :-) Min julkaktus har levt ett torftigt liv utomhus och visar nu sin tacksamhet genom att sätta knopp! Den har fått hedersplats i köket så jag kan gå förbi och prata med den flera gånger om dagen. Så var det fredag kväll igen. Ska fortsätta med fler vantar till Gutta.

/YvvePyvve

onsdag 6 oktober 2010

Vantar till Gutta

Usch, va kyligt det har varit idag. Men jag har besökt en trädgård, handlat höstblommor, målat och klippt gräset. MED mössa och halsduk. I kväll har jag suttit i TV-soffan och tittat på Halv åtta hos mig och Bonde söker fru. Samtidigt stickade jag ett par vantar till Gutta. Han har inte samma krav på fingervantar som syrran Desse, två år. Så det blev den klassiska modellen som ju är den absolut bästa. Stickat i mjuk akryl, lätt att tvätta och kliar inte. Lika bra att sticka några till när jag ändå är på G.

Må så gott alla!

/YvvePyvve

tisdag 5 oktober 2010

Min första skörd av vindruvor


Jag har sett de små karten växa till sig under sommaren och har hållit tummarna för att inte rådjuren ska komma fram och äta upp dem. Fem små klasar blev det. Och det är första gången jag fått klasar. Det är den blå sorten som gett druvor. På den gröna fanns inga anlag än. Pyttesmå är de men ack så goda! Tänkte återanvända mina stramaljtavlor som jag inte använder längre. Ska sy kuddar av dem och letar snygga band och annat. På Impulsen finns det många att välja på till rea-pris dessutom. Det här turkosa passar utmärkt till de broderade svanarna.

måndag 4 oktober 2010

Blomster från Gröna Boden

Å så härliga de är cyklamen. Jag älskar dem! Den här lilla gruppen blev dagens fynd från Gröna Boden i Tibro. Det är en liten mini-cyklamen och murgrönan gör den så levande. Tre sorter som inte skyr frosten. Nu har det blivit mörkt och jag måste planera för morgondagen. Kanske hinner sticka lite på Guttas mössa också.

 Kram alla!

Fyndat ljuvliga tyger



Passerade Skövde och var bara sååå tvungen att gå in till den trevliga tjejen på Tygposten. Finns mycket snyggt som jag vill köpa och sy härliga kläder och väskor av. Men LUGN bara LUGN det är redan fullt i skåpet. Några fynd blev det dock. Båda ska bli blusar till mig själv. Fotot blev inte så tydligt. Ska försöka få till ett bättre så ni ser hur vackra de är. På vägen passade jag på att börja sticka en liten sjal. Det är svart angora och mörkröd bouclé varvat. Blir mjuk och härlig. Sonen körde. Som sagt förut; härligt med vuxna barn. Har provat Guttas randiga mössa också så det är lagom att jag börjar minska för kullen.

Det blev kräftor istället

Det blev ingen söndagskväll vid TVn. Sonen kom hem med kräftor så det blev en myskväll vid köksbordet istället. Härligt med vuxna barn som överraskar. Guttas tröja kan du se på bilden. Monterad och klar men inga knappar. Få se om jag repar upp kragen och börjar med det melerade lite tidigare. Intill är mössan på G. Ska mäta höjden när han kommer i eftermiddag. Ska vara barnvakt då. Härligt!

söndag 3 oktober 2010

Hej Hela Världen!


Idag börjar jag mina första trevande steg mot en blogg med skapande och kreativitet.  Gillar allt som går att skapa, färger, former, dofter. Är "periodare" och just nu inne i en sticka-fas. Ihop med ljudböcker. Här kommer ni att få se och läsa om mina barnbarn, mina stickalster, mina sydda kläder, min trädgård, min katt-tjej och mycket annat. I somras besökte jag Läckö slott och blev så inspirerad av köksmiljöerna de hade skapat där. När jag kom hem gjorde jag en egen köksmiljö i mitt kök. Fattas bara ljuden av slamret i det gamla slottet. Nu har jag en stund för mig själv och ska planera för kommande vecka. Sedan blir det att sticka vidare på Guttas tröja. Gutta är minsta barnbarnet. En pojke på nio månader.

Kram till min följare Pärlmudden! Nu har jag kommit så här långt :-)