måndag 1 november 2010

Bettan är firad!

Hej!
Mycket har jag gjort i helgen. Bland annat firat Kusin Bettan. Traktormannens minsta kusin har blivit 40. Eftersom jag köpt en del scrap-booking-grejer så var jag ju tvungen att testa och leka lite.


Hon hade önskat sig en cycas revoluta. Fick ta hjälp av min kollega L som är expert på exotiska växter. Han visste utan att blinka att hon menade en japansk kottepalm. Efter en del letande och ringande fann jag en så nära som Mölltorps handelsträdgård. Fint! Då slapp den transport med risk för klimatförändringar. De är ju lite känsliga de där palmerna.
 

 Söndagen avnjöts det smörgåsbord vilket var mumsigt värre. Sill och lax i alla former. När jag satt där längtade jag bara hem att laga mat och börja testa recept till vårt eget julbord. Har ju några kartonger med recept så det är bara att sätta igång :-) Passade på att kika på vindkraftsbygget också. De har inte kommit så långt än. Men tänkt är att vi ska äga en del av den tillsammans med våra grannar.


Stolt är jag över min gula orkidé som blommar om för tredje gången. Traktormannen fick den i 50-årspresent så det är ju några år sedan nu. Den har stått i orangeriet över sommaren. Tror inte den skulle gilla solljuset ute. En stängel är det hittills. Hoppas på fler.


Har fått en beställning av vantar från kollegan H. Grå och lila. Å så har jag gjort färdigt mina halvvantar med får. Gjorde ju ett par i grått och gav bort. Har gjort ett par lite tjockare i beige nyanser till mig själv. Riktigt sköna faktiskt. Så det blir det fler av. Har alldeles nyss inhandlat strumpstickor 4½ så jag kan börja med ärmarna till min bruna tröja på kvällens stickkafé.

Ha det så gott!

/YvvePyvve

3 kommentarer:

sussilull sa...

oj va mycket fint du stickat! :-O Gillade torgvantarna skarpt. Snyggt sammansatta färger :-)

YvvePyvve sa...

Kul att du gillade dem! Det blir nog några i julklapp också. De var roliga att sticka.

/YvvePyvve

Lisa-Maja sa...

Hej!!
TACK, för dina jättegulliga kommentarer i min blogg...jag blev såå glad:))...och så hittade jag ju hit...massor härligt att läsa och titta på, din blogg utstrålar så mycket glädje! Du hamnar också i min favoritlista.

Ha det gott!
/lisamaja