tisdag 2 november 2010

Två stickkaféer på två kvällar!

Hej!
Är nyss hemkommen från stickkafét hos Emma's. Lagom många tjejer och som vanligt inga killar. Förstår inte det. Jag vet ju att de finns. Å jag har ju sett att de kan. Har träffat både Smycka och Pärlmudden och flera andra bloggare. Det både stickades och virkades i kväll. Pulsvärmare, poncho, halsduk, mjukisdjur och uppifrån och ner tröja. Jo, Pärlmuddens tröja är snart klar. Ni får säkert se den på hennes sida inom kort. Hon har lovat att den ska bli klar i helgen minsann :-) Å nu när jag har skrivit det här så måste hon ju hålla det!


Jag har stickat färdigt första ärmen till min bruna kofta. Den är ju trekvarts och vid så efter 22 cm var den klar. Nästan exakt ett nystan. Bålen har jag ju liggandes sen förut. Bara en arm kvar så är det dags att koppla ihop dem sedan. Det tycker jag om. Vips så känns den så färdig och tjusig. Hoppas bilden syns för det är ett snyggt, lite randigt ok. Svårt att fota så det syns på det bruna garnet.


Vantarna till kollegan H fick inte följa med för jag är uppe vid hoptagningen  = stor risk för fel och upprepning när man kommer hem. Kan ju inte berätta för Traktormannen att Jovisst har jag gjort färdigt vanten. Men den blev så fel så jag fick repa upp den. Fast sånt händer väl inte er andra? Väl?

Mellan arbete och stickning var jag hos Mamsen och avnjöt gott fika. Hallon med vispgrädde och en mumsig kokosmazarin. Bättre än bästa kondis. Så jag borde ha joggat från henne till Emma's...

Igår var det stickkafé i Missionshuset. Några nya ansikten kom och vi beundrade deras sticken. Här flödade arbetena i lila, cyklamen och turkos. Nej, inte på samma. Men i samma soffa så att säga. Nu är det dags att tänka på matlåda och nästa dag. Skönt att ha börjat arbeta igen!

Må så gott bland era garnnystan!

/YvvePyvve

3 kommentarer:

Pärlmudden sa...

JA, nu måste jag ju kämpa för att få den klart i helgen, nu när du talat om det för hela cyberspace....
Inte utan att jag känner lite press, men jag hoppas verkligen att ajg kan infria löftet.
Vad fin vanten ser ut att bli!
HA en bra dag i regnet!
KRAM

Anonym sa...

Testar bara att skicka från anonym, som vi pratade om
KRAM Pärlmudden

Tatiana sa...

Hej! Det var verkligen jätteroligt igår kväll på stickcafet! Nu det är mycket roligare att blogga med er som jag känner i verkligheten.
Ha en bra dag.
Kram.