torsdag 4 november 2010

Fler projekt påbörjade!

Hej Stickvänner!
Har redan brutit mitt löfte och påbörjat ett nytt projekt. Hade tänkt stötta Pärlmudden i sin UFO-röjning. Men så kom en föreläsning i vägen. Å den krävde att man lyssnade med båda öronen. Ja ni förstår :-) Så att sätta ihop den bruna tröjan var uteslutet, liksom att repa kragen på den gröna, liksom att avmaska de grå vantarna, liksom att..
..

Så jag fick fram ett härligt vitt angora och ett äppelgrönt mullbärssilke. Den kombinationen kommer att bli en fin sjal. Lätt var den att sticka på under föreläsningen. Fastän det var lite mörkt i lokalen. Repa angora skapar ju en del knutar men jag hade turen att bara behöva repa en gång.


Föreläsningen handlar om olika dieter för olika människor. Tänk biologi. Tänk kemipaket. Tänk atomer och enzymer och hormoner. Att tjejen i botten var biolog å sen kostrådgivare var en perfekt kombination. När jag gick därifrån kände jag mig nöjdare än när jag kom. Trots att vågen fortfarande visar alldeles för mycket.

MEN jag har ju faktiskt gjort klart mina beige halvvantar med får. Riktigt sköna är de. De går att beställa i YvvePyvves Butik också.

Har alldeles nyss kommit från Biblioteket där jag lånat böcker om att sy och sticka dockkläder. Åååå så mycket sött det finns :-) Kan inte bärga mej att börja med något där. Fast det skulle jag ju inte... Det hade jag ju lovat....Ha en fin kväll!

/YvvePyvve

5 kommentarer:

Pärlmudden sa...

Hmmm, UFOn var det ju som gällde...Jag kan iallafall meddela damen att koftan är färdigstickad o avmaskad nu! Håller på o fäster trådar. Sen vet jag inte om jag är nöjd med längden, det får vi se när den blir blockad. Känns lite lång. Sen vet jag inte heller med knappkanten, den vill vika in sig, men det kanske rättar till sig vid blockning. Men men, summa sumarum, Jag har hållt vad jag sa! Hejja mig!!!(måste ju hejja på mig själv så att jag vet att någon gör det ;))
Förresten så verkar din sjal bli urmysig. så du är ursäktad för denna gången. :)
Måste ses snart!
Ha det gott!
Kram Kram

Anonym sa...

Jag hjälper dig gärna virka en kant. Eller sy på ett band kanske?

/YvvePyvve

Sussry sa...

Söta får på vantarna!

Smycka sa...

Gillade verkligen dina halvvantar med fåret på. Jättesöta! Roligt att ses också. *ler*

Tatiana sa...

Vilka fina halvvantar med fåret.
Kram.