lördag 20 november 2010

Rivit ner tapeter!

Hej!


Häromdagen rev jag ner de gamla vävtapeterna. De satte vi upp i början av 80-talet då det ju var lite inne. Mörkbruna var de och det var ju ombonat och hemtrevligt. Men så ledsnade vi (läs jag) och målade terrakotta. Så ledsnade jag igen och målade några av väggarna i chilli (rött). Blev halvnöjd. Men NU så ska det bli andra bullar av. Eller andra färger. Både takpanel och väggar ska bli ljusa. Kanske tofu, kanske ljusgrå / äggskal. Å så får färgerna komma i textilierna. Letar gardintyg i dalablått.


Den vackra öppna spisen ska få komma i fokus. På fotona ser ni de tre föregående tapeterna.


Den blåblommiga är äldst.


Sen den beige med prickar. Å sen den med fyrkanter. Huset är byggt 1916 och inget var gjort efter mitten av 1950-talet och vi köpte 1982.


Igår kväll var jag på en underbar kväll med Marie från Hjo Blomster. Hon visade hur man gör adventsdekorationer. Jag hade sådan tur att vinna den här skapelsen. Det är en bukett faktiskt. Så läcker!

I eftermiddag har jag varit på stickkafé och träffat mina vänner. Har virkat tummar på sex stycken halvvantar. Kommer på bild senare. Måste fästa alla trådar först.

Ha det så gott på lördag kväll!

/YvvePyvve

1 kommentar:

Sussry sa...

Spännande med renovering. Hopas vi får se resultatet.
Söt om dig!