torsdag 25 november 2010

En månad kvar till jul!

Äntligen! Bara en månad kvar till jul. Snö har vi fått i massor. Vitt och vackert är det ute. Snart kommer alla adventsljus att lysa i fönstren när jag åker till jobbet. Jag gillar advent. Förbereda julen. Köpa och fixa julklappar. Pynta och plocka fram mina tomtar. Baka och laga mat. Jo, jag gillar allt det här! Även om det känns lite stressigt. Och att jag är vintertrött. Och att den fina vita snön är lite jobbig när den lägger sig i drivor på just min bil när jag bara längtar hem. Och att jag måste ha både vantar och stövlar och *hu* mössa. Har tänkt i flera år att sticka mig en snygg mössa. Men än fryser jag hellre om öronen är sätter på mig något som kliar och får håret att knastra och flyga efteråt.


Ikväll har jag slagit in de första julklapparna. Å så börjat sticka lite julklappar. Få se om ni ska få se dem före jul. Barnbarnen är ju för små för att kunna blogga.


Har äntligen fått upp min lilla smyckesbyrå på väggen. Min farmor hade en smyckesbyrå när jag var liten. Den var mörkbrun. Hade massor av små, små lådor. Stod på en byrå i hallen. Jag tittade alltid på den. Men jag frågade aldrig vad som var där i. Nu har jag en egen. Men smycken så klart:-) Och lite smink och annat smått och gott. I helgen ska jag jobba och sova på en folkhögskola. Så först på måndag är jag ledig och hade då tänkt baka lussekatter och pyssla med julkort. Det hör liksom till efter den här kurshelgen.

Ha det så gott!

/YvvePyvve

3 kommentarer:

Tatiana sa...

Hej! Vad bra att du började förbereda dig till Jul. Jag tänker sätta upp lite Julbelysning imorgon. Vi ska åka till USA då ska vi fira Jul och Nytt År där.
Trevlig kväll!
Kram

Nettan W sa...

Fiiin byrå : )
Gillar oxå julen, och att fixa och dona. I år känns det mest jobbigt att försöka hinna med allt bara. Men jul blir det ju hur som helst så man får väl göra lite i taget och göra det man hinner...så är det ju bara : )
Kram!

Sussry sa...

Gullig byrå!
Ha det gott!