fredag 21 januari 2011

En vanlig grå dag!

Hej!

Det här är en alldeles vanlig grå dag. Den mesta snön är borta. Inte högarna förstås. Men det andra. Det är grått och ruggigt. Försöker baka limpor med de vill inte jäsa. För kallt i köket kanske. Tänker tillbaka på Trettonhelgen.


Då var vi hos Mammis och vi hade en trevlig dag med Mostrar och Morbröder. De här tunnbrödskorgarna var helt underbara. Räkor och annat gott inuti. Hur hon fått dem runda? Jo, värmde dem och la över ett glas. De fick en sån där härlig, mustig smak av att värmas.


Desserten var hur mumsig som helst. Chokladmousse. Dessertglasen har jag köpt :-) Tur att jag köpte så många nu när familjen bara växer. Kameran vill ställa in sig på Tomten. Men ni kan nog ana hur god den var.


De flesta tomtar har packats ner i sina kartonger igen. Istället kom min blå samling fram. Älskar de här blå-grå figurerna. Brukar var i ett stort fönster annars. Men med kattungen så är det för riskabelt. Damerna är riktiga Lladaro som Mammis köpt vi Medelhavet. De små är second-hand-fynd. Boken är en julklapp. Bläddrar och njuter men har ännu inte bakat något.


Härligt att få köpa de första fina tulpanerna. Peter på Blomman's hade många olika färger och det var svårt att välja. Men rosa fick det bli. Ljuvligt!

Traktormannen ligger i sängen och snarkar. Feber. Har sovit i flera timmar. Och det är myyyycket olikt honom. Ska se om limporna har jäst något. Kanske göra lite mat. Och sen fortsätta med allt det där andra jag skulle göra.

Ha en fin dag!

/YvvePyvve

1 kommentar:

4U2! sa...

Chokladmousse, åh det var länge sedan. För länge!