tisdag 18 januari 2011

Måla, måla, måla å så en gång till!

Hej alla!
Om ni undrar var jag är så har jag målat. Många gånger. Inte lätt när man ska försöka täcka en panel som är lackad för över 20 år sedan. Men med fyra lager vitbets blev det precis så som jag tänkt mig. Inte för glansigt. Med en viss struktur. Men ändå avtorkbart.


Så här ser första strykningen ut.


Nu är jag på andra strykningen.


Kort i rocken som jag är så uppfann jag långpenseln. Gick mycket bra och jag kunde ta låååånga tag så inte penseldragen skulle synas.


Jodå. Traktormannen tog sig lite tid att måla. Här har vi satt upp en sorts väv med småttigt blommönster. Hujeda för att få den mönsterpassningen att gå ihop. Pilligt. Men det gick. Dotter A och hennes fästman K tapetserade hela sin tvättstuga på halva tiden som vi tapetserade det här rummet som var mindre. På lunchen ringde de och frågade om vi var klara.... för det var dom.


Här ser ni väven till höger omålad och till vänster målad. Efter två strykningar var den som jag ville. Gräddvit. Mjuk. Behaglig.


Kissemiss som fortfarande inte fått något namn var med hela tiden och hade alltid någon lite färgfläck i pälsen. Hugga i sladdar är ju också kul.

Jag har sytt lite till min butik också. Fast inte hunnit fota än. Jo hunnit. Men det är roligare att fota utomhus. Så håll ut kära vänner!

Ha en fin kväll, nu väntar kvällsfikat på mig!

/YvvePyvve

3 kommentarer:

Allis sa...

Hej!
Vilket slit med allt målande och pill med mönsterpassningar :D
Men fint blir det!
Måste fråga för din väv med blommönstret tror jag skulle passa mig som hand i handske.. Var har du hittat den?? Såå fin..
Må gott!
Kram Allis

Sussry sa...

Kors så duktiga ni är som renoverar- Ser ut att bli fint!
Lycka till!

YvvePyvve sa...

Tapeten heter Wall-hess Structure Organic 2757 och kommer från Day System. De har en egen hemsida så ser du om de finns i butik nära dig.

Kul att du gillade den!

/YvvePyvve