lördag 1 januari 2011

Nyårsdagen = latdagen


Detta är en av årets skönaste dagar! Jag låter det gamla året lägga sig och det nya får komma så sakta. Känner mig så där lagom avslappnad. Sovmorgon. Skinkmacka. Jodå. Ugnsbakade en nyårsskinka med örtgriljering. Körvel och kummin. Jättegott! Så har jag avslutat ytterligare ett sticke.


Guttisen fyller ett år idag men firar i morgon. Har slått in hans paket. Åsså ett till syrran också såklart. Blev klart häromdagen. Två gosedjur klara. Jippi! Lekdressen på bilden fick Gutta i julklapp.

Nyårskvällen var sådär skön och härligt som man önskar sig. Vi är tre par som träffats hos Familjen J i minst 25 nyårsaftnar. En lång period med sammanlagt sju barn och massor av raketer. Numera vi vuxna och inga raketer. Det räcker gott med de som syns och hörs utanför. God mat à la Italien. Salami, rökt lamm, soltorkade tomater, fetaost, rött vin. Mmmm.

Vid tolvslaget var det nollgradigt. Det droppade från taken och man såg nästan hur snötäcket minskade. Idag har solen skinit och det har varit riktigt vackert. Hann inte gå promenad men det gör inget. Gosedjuren blev klara i alla fall. Nu känns det mer avslappnat. Hinner gå i morgon.Tänkte visa bild från vindkraftverket som håller på att byggas. Det var tänkt att vi skulle få se när de lyfte upp den men det blåste för mycket. Och det är väl det vi önskade när vi valde stället att bygga på.

Ha en fin kväll! Nu vill familjen ha mat igen :-)

2 kommentarer:

Allis sa...

Hej!
Tack för din kommentar så jag kunde hitta dig och din fina blogg!
Här kikar jag gärna in igen ;))
Håller med dig om att detta är en av de bästa dagarna - totalt befriad från alla måsten och annat trist :D
Ett riktigt Gott Nytt År till dig!
Kram Allis

Grabbarna boys sa...

Tack för den fina kommentaren på vår blogg.
Du har själv en jättehärlig blogg som vi gärna besöker fler gånger.
Ha det så bra.
/Patricia